Press

Stockholm? Göteborg? Malmö?

Nej, BergslagenPUNSCH

Bergslagen

Lyssna på singeln på Spotify här >>> 

Stockholm? Göteborg? Malmö!? … Nej, Bergslagen!
– Vår nya singel Bergslagen kom till genom att jag ville göra en enkel låt med historisk och geografisk koppling. Samtidigt ville jag få med lite naturromantik. En klackspark med ett visst allvar, förklarar Christian Ståhlberg, sångare, gitarrist och låtskrivare i bandet Punsch.

– Jag hade lite tankar runt Dan Andersson och Evert Taube i det avseendet att de ibland slängde in lite engelska ord för att göra texterna mer spännande. I min låt är det mer skämtsamt att jag vill lyckas ”everywhere”. Men också lite av ett underdogperspektiv då jag fortfarande kan ha lite svårt med storstadsfasoner – numer dock mest med ett leende… Men en gång underdog alltid underdog!
– I själva inspelningen var vi ute efter att få till en slags fyllefeststämning. Kanske inte så svårt eftersom vi hade tagit ett glas eller två.

Det i vår albumaktuella bandet Punsch har rötterna i Bergslagen och bildades ursprungligen för närmare tjugo år sedan. Efter en tio år lång karriär som livefavoriter i framför allt Mellansverige lade man temporärt ner verksamheten för en tio år lång vila, men nu återstår man igen och siktet är inställt på minst tio år i rampljuset.

Vad är då Punsch?
– Punsch är till för de människor som ser magin i tre ackord. Där sagor och berättelser kan lysa upp tillvaron om än för en kort stund. Där några danssteg och en elektrisk gitarr skapar leenden man inte trodde fanns. Vi tror fortfarande att tre ackord kan förändra världen – om än bara för en kort stund.   
– Punsch är alltid glimten i ögat och drömmen om att ”det ska gå”. Vi vill berätta om tider som varit och tider som är. Antingen ska vi ut och lira i hela Sverige eller också vänder vi på allt och låter Sverige komma till oss.
–  Med en folkparksmentalitet tänker vi ruska om den nya tiden!

Singeln Bergslagen är hämtad från bandets kommande album Sagor från Bergslagen.

www.punsch.nu


PUNSCH
Bergslagen
Text & musik: Christian Ståhlberg
Producent: Anton Sundell
[COMEDIA]
Distribution: The Orchard

Lyssna på singeln på Spotify här >>>

Singeln Bergslagen finns upplagd på Sveriges Radios musikportal, men kan även fås direkt från COMEDIA som wav eller mp3-fil (för radio/tv eller annan media).
För ytterligare information, vänligen kontakta:
COMEDIA
info@comedia.se
Copyright © 2021 COMEDIA / Claes Olson Media All rights reserved.
info@comedia.se